Łosoś w cieście francuskim

by / środa, 16 Wrzesień 2015 / Kategoria:Aktualności, Kuchnia, Początkujący, Święta

Pyszna potrawa w 20 minut.

Produkty:

– łosoś

-1 duży por lub 2 duże pory

– przyprawy do ryb np. pieprz cytrynowy, sól

– ciasto francuskie

Przygotowanie łososia:

Płat łososia obieramy ze skóry, przyprawiamy przyprawami.

Odkrajany białe i jasnozielone części pora, kroimy je w talarki i podsmażamy na patelni, tak aby pory zmiękły. Pod koniec smażenia solimy i mieszamy.

Rozkładamy ciasto francuskie. układamy na nim łososia, obkładamy porami i zawijamy ciasto. Sklejamy na brzegach. Następnie ciasto nakłuwamy widelcem, tak, aby mogła uchodzić z niego para. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni i pieczemy przez 20 minut.

 

TOP